

Sirap Bandung Asli Kiriman: Nur! Hits: 101 Rating: 0.00 Review: 0 | |
Bahan-Bahan: | |
1.5 liter ais krim soda ½ tin susu sejat 100 ml sirap merah (pandan atau ros) ½ sudu teh esen vanilla secubit garam ½ jug air batu | |
Cara: | |
1. Masukkan kesemua bahan kecuali ais krim soda ke dalam jag; 2. Kacau sehingga larutan susu dan sirap sebati dan berbuih (kira-kira 10 minit, ini penting bagi megelakkan sirap bandung 'pecah'atau separate apabila dihidang nanti); 3. Tuangkan ais krim soda perlahan-lahan sambil terus mengacau; 4.Keluarkan buih yang terhasil dan buangkan; 5. Sedia untuk dihidangkan | |
Cadangan Hidangan: | |
Boleh dihidangkan dengan biji selasih atau parutan cincau jika suka |
http://resepi.mesra.net/Detailed/4358.shtml

2 comments:
sbg sebahagian AJK minuman...cikgushela setuju dgn menu air bandung spesel TPG.. :)
x jadi dlm resepi je sedap... byk kajian kena buat...
Post a Comment